Behandling af børn & unge

Homøpatien er i fremgang i Tyskland


Dette er en beretning om de positive oplevelser, jeg havde under praktikken hos en homøopatisk børnelæge i Tyskland.


Jeg besøgte i 2011 Dr. Med. Manuela Deupmann-Lászlop, der har næsten tyve års praktisk erfaring i behandling med homøopatisk medicin. Hun studerede først alm. medicin i seks år og tog derefter en treårig tillægsuddannelse i homøopati. Siden 1993 har hun først på deltid og siden 1999 været fuldt beskæftiget som klassisk homøopat i egen praksis.

I begyndelsen behandlede hun kun børn, men når forældrene oplevede de positive resultater, der var med homøopatien på deres børn, ville de også gerne behandles homøopatisk. Hun vil derfor i dag betegne sig som familielæge fremfor børnelæge.

Behandling betragtes ud fra et helhedssyn


Udgangspunktet for behandlingerne var helhedssynet på, hvad der havde indflydelse på en sund opvækst.

Derfor vejledede hun også forældrene med hensyn til kost, og om børnene fik leget og bevæget sig nok i løbet af dagen.

Jeg oplevede forældre, der var aktive, observerende og tog ansvar for deres barns opvækst, som en vigtig del af den homøopatiske behandlingsform. De havde observeret barnets symptomer og fortalte gerne om dem, og hvad der evt. kunne være årsag til at barnet var blevet sygt, hvilket var vigtigt, når Manuela skulle vælge det homøopatiske middel.

Som eksempel på en homøopatisk behandling fra praktikken kan nævnes en dreng, der havde fået ondt i hovedet efter et fald fra en gynge på en legeplads. Manuela spurgte til drengens symptomer: Hovedpinen blev værre ved bevægelse af hovedet, men bedre efter toiletbesøg. Den kliniske undersøgelse viste at drenge havde hævede lymfeknuder, der var hårde, som en følge af hans sår øverst på hovedet, hvormed han ordineredes det homøopatiske middel Silicea.

Som et andet eksempel kom der i løbet af ugen flere patienter ind med feber, smerter i hovedet, benene og kroppen, der var øm. Smerterne begyndte i halsen og der viste sig at være hævede mandler med belægning og Manuela genkendte den sødlige lugt, der kom fra munden. Det viste sig at være et udbrud af virusinfektionen mononukleose. Alle patienterne fik det homøopatiske middel Carsinosinum, der kunne hjælpe dem igennem denne virusinfektion.

Homøopati

i Danmark


Den positive udvikling for homøopatien i Tyskland giver mig et håb om at man også i Danmark vil anerkende homøopatien som en behandlingsform på lige fod med den konventionelle.

Betaling

for behandling


Praksissen er godkendt til at patienterne kan få tilskud til behandlingerne.

Vaccinationer


Dr. Med. Manuela Deupmann-Lászlop praksis er varsom med at vaccinere børnene. Den første vaccine får de, når de er blevet et år og da kun hvis de er sunde og raske uden infektioner. De får kun tetanus vaccinen mod stivkrampe, som hun mener de ikke behøver før de kan løbe rundt og der er en risiko for at de kan blive smittet af jordbakterier.

Som en fast del af praksissen vaccinerer hun ikke børnene om vinteren fra november til marts, da børnenes immunsystem er svagere i dette tidsrum.

Kommer et barn for at få MFR vaccinen, tester hun barnets blod for antistoffer og giver kun denne vaccine, hvis der ikke er opbygget antistoffer mod sygdommene.

Efter hver vaccination får patienterne en vaccinationsnosode med hjem, som de skal tage i tilfælde af reaktioner på vaccinen. Det kan være hævelser på infektionsstedet, feber, søvnforstyrrelser eller ændringer i helhedstilstanden.

Vaccinationsnosoden er et homøopatisk middel fremstillet af den pågældende vaccine. Når den gives ved reaktioner på vaccinen, er der erfaringer for, at den kan lindre bivirkninger efter vaccinationen.